4CYCLE är årets entreprenör på Återvinningsgalan!

4CYCLE är årets entreprenör på Återvinningsgalan!

Atervinningsgalan _Henning

 

Grattis till utmärkelsen "Årets entreprenör" på Återvinningsgalan.  Varför tror ni att juryn valde just er?

I vilket annat sammanhang hade jag sagt att det är svårt att veta. Men nu vet jag att det är tack vare vår tydliga och konkreta RTE-rapport. Där kan våra kunder tydligt se hur deras inventarier fått nytt liv. Jag tror även att rapporten ingjuter engagemang inom våra kunders organisation eftersom den är lätt att tyda och enkel att dela med sig av. Våra kunder kan på så sätt själva berätta och redogöra för projekt de varit inblandade i.

 

Vilken är den vanligaste frågan ni får när ni kontaktar företag och presenterar er affärsidé? 
Med risk för att låta tråkig så är det klart att frågor som "Vad kostar det?" och "Vad skiljer er från alla andra?" dykt upp under åren. Men nu märker vi en tydlig skillnad i hur företag närmar sig hållbarhetsarbete som ämne. Frågan har nämligen börjat skifta till "Hur kan ni hjälpa oss att utveckla vårt hållbarhetsarbete?" eller "Hjälp oss att  uppfattas som mer hållbara."

 

Och vilken fråga var vanligaste igår efter att mottagit priset? 

Många undrade förstås hur det kändes, men jag fick också nyfikna frågor om vad 4CYCLE  egentligen gör. Svaret på det är att vi hjälper företag att tänka en gång till när det gäller inventarier och fysiska resurser.

 

Vad tycker du de frågorna säger om 4CYCLE som varumärke? Och vad säger det om era framtida utmaningar?
Det säger en hel del om vårt varumärke, framförallt att vi är ett entreprenörsföretag. Vårt varumärke och erbjudande är inte glasklart för alla - men det kommer bli. Vår utmaning ligger i att lyfta upp hållbarhetsfrågan på agendan. Att få fler att prata om vilken skillnad du kan göra i det lilla som påverkar det stora.  Att göra frågan mer intressant, och konkret. 


Vad vill du säga till de företag som tycker att återvinning vid en flytt låter som en kostsam och ineffektiv affär?

Prova och se hur det känns! Att som företag bidra till att inventarier får nytt liv samt att frigöra resurser hos de som tar emot är en unik möjlighet. Som när Ericssons gamla kontor fick nytt liv på Läkare utan gränser huvudkontor. Det är ju, i brist på bättre ord, helt fantastiskt.