Scandic

Att gå den extra milen

S:ta Clara kyrka är ett landmärke mitt i Stockholm. Här stannar turisterna till på sin väg från Vasagatans hotellstråk in mot city, kanske för att ta en titt på skalden Bellmans grav bredvid kyrkans ingång. Men kyrkan är också mötesplats för en helt annan grupp människor.

 

Sedan 1980-talet har S:ta Clara församling hjälpt utsatta personer som vistas vid Sergels torg, Centralen och Malmskillnadsgatan. Bland annat delar man ut luncher och serverar fika.

 

De humanitära insatserna sker i samarbete med Scandic. Från de närliggande hotellen Scandic Continental och Scandic Plaza kommer mat - både till de regelbundna utdelningarna och till mer speciella tillfällen.

 

När så Scandic Continental skulle avvecklas under våren 2013, var det en självklarhet att skänka möbler och andra inventarier till S:ta Clara.

 

Mellanhanden var 4CYCLE, som fungerade som projektledare under avvecklingen.

 

Magdalena Omnell är administratör i S:ta Clara. Hon berättar om hur möblerna dök upp på två lastbilar en dag i januari 2013. Där fanns höj- och sänkbara skrivbord, riktiga kontorsstolar och bra belysning. Bland mycket annat. Magdalena prisar vaktmästarna Björn Jacobsson och Bengt Rödin från Scandic Continental:

 

- De hjälpte oss att bära och skruva ihop möblerna; bytte skivor på skrivbord så att allt skulle funka och få plats. Alla har varit så snälla och måna om att hjälpa till, även flyttgubbarna som levererade möblerna. Och 4CYCLE har varit en dröm att samarbeta med.

 

Resultatet är att både förbättrad funktionalitet och ett snyggare yttre. Framför allt i de kontorsutrymmen där Magdalena huserar tillsammans med präster och annan personal.

 

- Alla mina kollegor är nöjda. Någon hade till exempel ett skrivbord som var omkring 45 centimeter djupt. Att kunna ersätta det med ett riktigt bord med bra djup, och en ordentlig skrivbordsstol att sitta på. Det blev ju en enorm skillnad.

 

Magdalena Omnell summerar samarbetet:

 

- Man kan göra sitt jobb bra och det är helt okej. Men att gå den där extra milen som både Scandic och 4CYCLE har gjort, det kan jag tycka är jättestort. Vi står här och tar emot. De bara serverar, säger Magdalena.